Åre Gastronomy Walk är en fjällvandring med smak.
Levande fäbodar, gårdsmejerier och getostproducenter, fiskrökerier och tunnbrödsbagerier, charmiga gårdsrestauranger, spännande krogar och äkta kulinariska innovatörer. God mat är sedan länge en självklar del av den här fjällvärlden - på prisbelönta restauranger med vita dukar, på skidor eller med vandringskängor på.
Aktivitetsföretaget Explore Åre och välrenommerade Buustamons Fjällgård har utvecklat Åre Gastronomy Walk, där gästerna får följa med på en fjällvandring fylld med smak och historia i trakterna kring Åreskutan.
Under några timmar görs smakstopp längst vägen där storslagen utsikt och frisk fjälluft blandas med småskaligt närproducerad mat och dryck. Historien om platserna, tillverkningen och producenterna vävs ihop till en kulinarisk upplevelse. Start och slut sker vid Buustamon, halvvägs upp på Åreskutan. Där finns möjlighet till övernattning med bastu och utomhusbad, middag och besök i bränneriet i källaren.
- Att kombinera fjällvandring med vårt fantastiska mathantverk är ett av de mest bekväma sätten att uppleva Åre på. Det är enkelt sätt för gästen att ta del av våra guldkorn, säger Rickard Fredriksson på Explore Åre.